Pieter Post & Pete Mielnizcek

De voorstelling Freddy de Super Teddy is een slapstick komedie die zich volledig afspeelt op en rond water en een bootje. De twee acteurs Pieter Post en Pete Mielniczek brengen een ode aan de humor van Laurel & Hardy en combineren het beste van het straattheater, circus en theater.

Het verhaal gaat over een teddybeer die een aantal beproevingen moet doorstaan om zijn reis in het leven te voltooien. De haat-liefdeverhouding tussen de teddybeer en zijn twee assistenten veroorzaakt gaandeweg steeds grotere problemen. De onderlinge relatie ontspoort volledig en het publiek snakt naar adem wanneer Freddy strijdt tegen dood door verdrinking, verbranding of gruwelijke verwondingen… In feite, gebeurt het vaak allemaal tegelijkertijd.

Nadat Freddy tot het uiterste is gedwongen stuit hij op een fatale beproeving: hij wordt verliefd. Alleen, verlaten en cynisch bereidt Freddy zich voor op een adembenemende onderwater ontsnapping. Wanneer dit slecht afloopt zijn er drie mogelijkheden; er is een vrolijk einde, een triest einde en een treurig einde. Het publiek kiest hoe het verhaal afloopt. Zij kiezen er voor Freddy aan een bos rode helium bollonen te binden, waarna hij dramatisch vertrekt voor zijn allerlaatste reis. De teddybeer heeft zijn onschuld verloren en het publiek is schuldig. Zij verloren hun onschuld al lang geleden.