Theatergroep TOP

Brechje en de toverspiegel

Brechje vind het altijd leuk om bij haar oom Jozef en tante Marie te logeren. Ook nu logeert zij daar weer en haar vriendin Suzanne komt regelmatig langs. Jozef en Marie hebben samen een antiekwinkel. Brechje vindt het leuk om cursussen te volgen zoals ‘Hoe overwin ik mijn hoogtevrees?’ en ‘Hoe leer ik
goochelen?’ Het goochelen lukt nog niet zo goed.

Dan komt er ineens een vrouw langs die het haar voordoet, maar als zij plotseling weg is heeft zij een pakje laten liggen. In het pakje zit een spiegel. Niet zomaar een spiegel, maar een toverspiegel. Er komen meer mensen de antiekwinkel binnen. Aagje de buurvrouw herkent de man meteen. Het is Hendrik van Stapelen, die als kleine jongen bij Aagje in de straat heeft gewoond. De vrouw blijkt een oud vriendinnetje van Jozef te zijn, Alice. Hendrik en Alice wonen in Amerika en ze moeten de volgende dag al vroeg weg. Ze willen alleen nog iets leuks voor vrienden in Amerika kopen.

Jozef vindt het heel leuk zijn oude vriendinnetje weer eens te zien en wil ze graag naar Schiphol brengen. Dan wordt ineens al het geld van Marie en Jozef gestolen samen met een stel oude munten. Wie kan dat nou gedaan hebben? Misschien kunnen Brechje en Suzanne helpen? Want wat doet die toverspiegel eigenlijk……..

Rolverdeling

Brechje – Nadine Schaap
Jozef Kriel – Reint-Jan Vonkeman
Suzanne – Lalé Hilferink
Aagje – Alma Woestenenk
Marie Kriel – Hedy Schaap
Alice – Gerrie Ribbink
Henry – Fred Duistermaat
Oude vrouw – Rieky Koert
Politieagent – Rieky Koert

Geschreven door W.Hulsebosch

Regie – Fred Duistermaat
Decor – Wally van Houten, Fred Duistermaat & Wim Dinkelman
Grime – Leden TOP