Nielson

Nielson. In zeer korte tijd een bekende naam in Nederland. Het is slechts anderhalf jaar geleden dat hij doorbrak door mee te doen aan het televisie programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Daarna kwam zijn leven in een stroomversnelling en schoot zijn carrière als een raket omhoog. In 2014 was de release van zijn album “Zo Van Ah Yeah”, gevolgd door een tour langs poptempels met grote namen als Tivoli en Paradiso. Ook stond hij in het voorprogramma van Guus Meeuwis.  En Nielson ging door…..Zijn singles “Beauty & The Brains” (dubbel platina), “Hoe” (platina) en zijn samenwerking met Blɸf op het nummer “Mannenharten” waren allen erg succesvol. Vooral zijn debuutsingle “Beauty & The Brains” zorgde voor onmiddellijk succes en voor optredens bij RTL Viert de Zomer, Vrienden van Amstel Live, Concert at Sea en Indian Summer Festival. Voor “Hoe”, samen met Miss Montreal, kreeg Nielson begin 2014 de 100% NL Award voor de hit van het jaar. Met nominaties op zak voor de Edison, 3FM en MTV Awards is hij het Nederlandstalige zangtalent om rekening mee te houden.

Wie had dat gedacht toen jonge Nielson (Littooij) in Dordrecht in 1989 (dus nu bijna 26 jaar geleden) het levenslicht zag. Hij kreeg voor zijn verjaardag een drumstel en vanaf moment was hij alleen nog maar met muziek bezig. Hij experimenteerde en pakte de gitaar en ja, dan probeer je ook even te zingen. Alles ging hem even gemakkelijk af en in zijn puberjaren deed hij dan ook mee aan vele talentenjachten. Een muziekstijl die zijn hart stal was rap en samen met zingen, drummen en gitaarspelen doet hij auditie aan de Herman Brood Academie, waar het multi-talent meteen opviel en een plek kreeg. Op de Hip-Hop afdeling studeert hij in 2012 af, maar hij had inmiddels nóg een talent ontdekt, namelijk zelf teksten en muziek schrijven. Zo ontwikkelde hij een hele eigen stijl. Zijn muziek kenmerkt zich als eigenwijs, energiek, vrolijk en positief. Vooral zijn zomerhit “Sexy als ik dans” bezorgde hem niet alleen weer een platina Award, maar de track scoorde internationaal ook hoge ogen met top 3 posities in Suriname, Curaçao en België. De plaat betekende zelfs de eerste officiële #1 hit in België! Deze internationale doorbraak betekent dat Nielson naast zijn succes in Nederland nog heel wat territoria voor zich heeft om te veroveren en dat hij pas aan het begin staat van nog heel veel moois op muziekgebied. Inmiddels staat er alweer een nieuwe productie klaar, de release van zijn eigen EP “Met de tijd mee”.

Deze EP is een tweeluik waarvan het eerste deel is uitgekomen in de nacht waarin van winter- naar zomertijd werd geschakeld. Deel twee komt uit in de nacht van zomer- naar wintertijd, dus in de herfst. Naast deze nieuwe release zal Nielson niet weg te denken zijn van alle Nederlandse festivals dit jaar, zo ook op de Keidagen.